Bűbájos mesekönyv, amit kedvelnek a gyerkőcök

A felcseperedő gyereknek tetemes igénye van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a sima emberi összefüggéseket, szimpatizáljon a hősökkel és felismerje a gonoszokat

A mesekönyv ábrázolása aszerint készülnek minálunk, hogy a szülő a kiválasztott mesékből azt a részt elküldi nekünk, amit akar a gyerekszobában látni grafikaként. Arra is van mód, hogy több meséből egy kis képes mesekönyvet alkossunk személyre szabva a csemete igényeinek megfelelően. A mesekönyv történetéből ki lehet emelni szakaszokat, amelyeket aztán illusztrációként, vagy faliképként a gyerek viszontláthat. Ily módon a favorizált mesebeli eszményképét, esetleg mesebeli helyét mindig láthatja.

A mesekönyv igazi emberekhez hasonló, komplex és életszerű figurák segítségével a gyerekek nem tudnák olyan egyszerűen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a extrém karakterek példáján. A mesekönyv üzenetét minimum olyan remekül lehet rajzolni, akárcsak megírni magát a históriát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó érzelmi adottságok kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival. Javaslatok a Meséld mesekönyv weblapon.

Forrás: meseld.hu, 2018-03-05 11:50